Александър Танасов за втори път спечели състезанието „СТРОНГ МЕН“

Днес, 23 април, (вторник), в двора на Русенския университет за 11-ти пореден път се проведе Турнир по силов многобой „СТРОНГ МЕН`2019″, по подобието на световно известната верига “Strong men”.

Организатори на проявата са Студентски съвет, Студентска спортна комисия, със спортно-техническата помощ на „Университетския спортен център” – катедра “ФВС” и Университетския спортен клуб “Академик”.

„СТРОНГ МЕН-2019″ се проведе в четири кръга: обръщане на гума, фермерска разходка, хвърляне на подувка и теглене на автомобил с въже.

Ректорът на университета чл. – кор. проф. д. т. н. Христо Белоев даде официален старт на състезанието. Поздрави организаторите за много успешната инициатива и пожела на участниците “Нека най-силният победи!”

След оспорвана битка за втора поредна година победител в състезанието е Александър Танасов от Молдова. Той е студент в специалност „Кинезитерапия”, втори курс. На второ място се класира Александър Георгиев, трети курс, специалност „Транспортна техника и технологии”. На трето място е Живомир Николов, също първи курс, специалност „Евроатлантическа и глобална сигурност”.

В паузите между кръговете на силовия многобой бяха отличени победителите в традиционните за Русенския университет „Пролетните студентски спортни игри”.