Иновативно младежко ЕКСПО ще се проведе за 4 поредна година

Четвъртото издание на Иновативното младежко ЕКСПО ще се проведе в Русенския университет.
ЕКСПО IV се организира от Академичното ръководство и Студентския съвет на Русенския университет, под егидата на г-н Красимир Вълчев, Министър на образованието и науката на България.

Изложението на ученически и студентски разработки ще бъде открито на 13 май (понеделник) в 11:30 часа пред Канев център. За втора поредна година то привлича международни участници от Франция, Португалия, Малта, Румъния, Литва и други европейски страни, които ще представят своите продукти. Близо 40 екипа от институти на БАН, университети и гимназии са подали заявки за събитието. Участници ще бъдат още български и европейски стартиращи фирми, студенти по предприемачество в магистърски програми; носители на награди за бизнес планове; студентски клубове и лаборатории, клубове от средни училища, които ще покажат нови продукти, идеи или услуги. Всички факултети и филиали на Русенския университет, заедно с професионалните студентски клубове и научноизследователски студентски лаборатории ще участват в Иновативното младежко ЕКСПО.

В програмата на ЕКСПО 4 като съпътстващо събитие ще се проведе финалния етап от Студентската научна сесия “Best Paper Crystal Prize”, където ще се представят най-добрите доклади по секции. Второто паралелно събитие ще бъде дискусионен форум “Световно кафене: Диалози за образованието” в зала 2 на Канев център.

Като завършек на Иновативното ЕКСПО отделните екипи ще имат по три минути на сцената на Канев център, за да представят своите разработки пред публиката и да покажат ползите от тях. Презентациите ще започнат в 15 часа и ще приключат с церемония по сертифициране на всички участници в #ЕКСПО4.

ПРОГРАМА НА ИНОВАТИВНОТО МЛАДЕЖКО ЕКСПО 4


11:30 – 12:00 Официално откриване на ЕКСПО 4 @ вход на Канев Център;
12:00 – 13:00 Изложение на ЕКСПО 4 @ голяма зала КАНЕВ;
13:00 – 15:00 Дискусионен форум: “Световно кафене: Диалози за образованието” @ зала 2 на Канев център;
13:00 – 15:00 Студентска научна сесия “Best Paper Crystal Prize” @ зала 1 на Канев център;
15:00 – 17:00 Представяне на иновативните младежки разработки и церемония по сертифициране на участниците в ЕКСПО 4 @ голяма зала Канев център;