Летен университет 2021

“Летен университет” представлява проект на Националното представителство на студентските съвети, стартиращ като „Национални студентски игри” през 2002 година.

Летният университет е социален проект, целящ да създаде условия за изграждане на активния диалог между студентските общности на висшите училища, посредством участието им в обучения, семинари, спортни и културни събития, обединявайки ги да работят заедно за развитието на масовия студентски спорт, образованието и междукултурните ценности.

Чрез проекта, ние, студентите, си поставяме за цел да се популяризира масовия непрофесионален спорт сред студентите, както и да се привлече по-голям брой активно занимаващи се със спорт, култура и социални дейности в университетите.


                                


19-то издание на Summer University ще се проведе в периода от 6 до 12 септември 2021г. в курортно селище “Китен”.


Студентският съвет обявява процедура за формиране на делегацията на Русенския университет за “Летен университет 2021”


ОБЩИ УСЛОВИЯ
 1. Право на участие в 19-то издание на Летен университет ‘2021 в делегацията на Русенския университет “Ангел Кънчев” имат всички студенти на Университета.;
 2. В делегацията ще бъдат включени до 15 студенти, които следва да участват в поне едно от спортните състезания (плажен футбол, плажен волейбол, стрийтбол, плажен тенис, плажна лекоатлетическа щафета, плажна щафета, дърпане на въже и стрийтфитнес);
 3. Отбори за състезанията ще бъдат формирани след финализиране на делегацията;
 4. Делегацията на Русенския университет се формира от Студентския съвет и всички заявили желание, отговарящи на условията студенти и одобрени;
 5. Делегацията се ръководи от Председателя на Студентския съвет;
 6. Желаещите да вземат участие в проекта следва да попълнят формуляра (по-долу в тази страница или чрез линк – https://forms.gle/if3NzsgrUpALDzJE6);
 7. Студентският съвет ще осигури медицински застраховки за всички участници в делегацията!
 8. Краен срок за попълване на формуляра за кандидатстване е 8 август 2021г.  ! 

ФИНАНСОВИ УСЛОВИЯ
 1. Таксата за участие се поема от Студентския съвет, като участниците следва само да капарират мястото си в размер на 20 лева.
 2. Транспорта от Русе до Китен и обратно ще бъде организиран след формиране на делегацията.
Събитието включва: 6 нощувки – 6 закуски, 6 обяда, 6 вечери – на блок маса, такса участие в състезателните дни, шезлонг и чадър на басейна и плажа, медицинска застраховка.
 • Доплащане от участниците за настаняване в единична стая – 100 лева!
 • При отказ от участие в Летен университет капарото не се връща!

 РЕЗЕРВАЦИЯ И ПРЕСТОЙ
 • Настаняването на участниците е организирано в хотел „Kiten Green”, к.к. „Китен”. Настаняването става в двойна или тройна стая според подадената заявка от Студентския съвет към НПСС и възможността на домакините от хотела да осигурят съответните стаи.
 • При желание за настаняване в единична стая – участникът доплаща 100 лева.
 • При нанесени частични или цялостни щети върху материалната база на хотела, спортните съоръжения и прилежащите към тях други, нарушителят заплаща в цялостен размер щетите.
 • Участниците в спортните събития следва да представят своето надлежно заверено медицинско удостоверение или да попълнят индивидуална декларация, която гласи, че че сами носят отговорност за възникнали здравословни проблеми и травми по време на “Летен университет” 2020.

След приключване на крайния срок за кандидатстване (08.08.2021) кандидатурите ще се обработят и представители на нашия екип ще Ви информират.
За информация и въпроси можете да се обръщате чрез e-mail: studsavet@uni-ruse.bg