Десето издание на студентския турнир по силов многобой – STRONG MAN

На 25 април (сряда) от 12 часа в двора на Русенския университет ще се проведе десетото издание на студентския турнир по силов многобой „СТРОНГ МЕН`2018“.
Организатори на проявата са Студентският съвет, с техническата помощ на Университетския спортен център (катедра „Физическо възпитание и спорт“, Университетският спортен клуб “Академик” и СТПД „Академик“). Турнирът „СТРОНГ МЕН“ се провежда в четири кръга. В първия участниците трябва да обръщат голяма тракторна гума на разстояние от 20 м., във втория е “Фермерската разходка” на разстояние 40 метра с две тежести по 55 кг., в третия кръг студентите ще трябва да хвърлят пудовка отдолу с две ръце напред, а в последния – най-атрактивен кръг ще има теглене на лек автомобил с въже.
По време на турнира ще се състои и награждаването на победителите в Пролетните спортни игри в Русенския университет. Студентите се състезаваха в
спортовете: баскетбол, волейбол, футбол, шахмат, тенис на маса, бадминтон, а за първа година се проведе и отборното 4-етапно състезание “Алма Ринг 2018”.