Студентски театър „Пирон” спечели статуетка от международен фестивал

С постановката „Бог” от Уди Алън театър „Пирон” се представи на международния театрален фестивал „Време” във Враца.

В петте дни на фестивала пред публиката излязоха актьори от 21 формации. Участниците бяха от 15 държави от Европа, Азия и Африка. Традиционно театралният фестивал във Враца се провежда в сградата на Младежкия дом в града, а спектаклите продължават до късно през нощта.

В 17-то му издание и 30 години след началото на фестивала, в годината, в която и театър „Пирон“ отбелязва своята 30-годишнина, русенските актьори спечелиха овациите на публиката и се завърнаха със статуетка.

Премиерата на „Бог” беше в началото на месеца в Русе и с нея студентският театър „Пирон” отпразнува 30 години от основаването си. Постановката и сценографията са на Венцислав Петков, костюмите – на Диана Ковачева, а музикалното оформление – на Калина Дондукова и Александър Попов. Ролите в спектакъла изпълняват: Димитър Аврамов, Теодор Петров, Александър Неделчев, Здравко Нунев, Ивелин Дондуков, Ивайло Вишков, Даниел Ашиков, Виктория Друмева, Симеон Цанков, Таня Георгиева, Айсел Ибрямова, Борислав Апостолов, Мануела Иванова, Станимира Ангелова, Мария Георгиева и Ростислав Панков.