Студенти от 16 държави участваха в делегацията на Русенския университет до връх Шипка

Студентският съвет при Русенския университет и тази година продължи дългогодишната традицията и организира студентска екскурзия до връх Шипка. Над 120 студенти на Русенския университет „Ангел Кънчев” участваха в тържествата по случай 141-ата годишнина от Освобождението на България в подножието на историческия връх.

Ръководител на екскурзията бе Председателят на Студентския съвет, който традиционно поведе русенската студентска чета към връх Шипка. Тази година бе голям и броят на чуждестранните студенти, които за пръв път посетиха историческия връх. Наши колеги от 16 държави сред които Франция, Испания, Италия, Грузия, Русия, Украйна, Молдова, Румъния, Пакистан, Индия и др. изкачиха 894 стъпала до паметния връх и с интерес се запознаха с историческите факти и събития.

Делегацията поднесе почетен венец пред паметника и отдаде своята почит към геройски загиналите за свободата на България и участва в молебен за здраве.

Представители на Студентския съвет участваха по същото време и в официалната церемония пред Паметника на Свободата в центъра на Русе.

Снимки: Александър Димитров