Студенти с призови места на Mеждународен младежки фестивал за научно-техническо творчество

Студентите от клуб „Роботика” на Русенския университет се представиха блестящо на Първия международен младежки фестивал за научно техническо творчество „От Винта!”, който се проведе миналия уикенд в София. Организатор на проявата бе Руският културно-информационен център.

Състезателите на русенската Алма Матер – Сергий Решетинский, Станислав Дерменжи, Богдан Янко и Теодор Донев – завоюваха първо място за презентацията на радиоуправляем модел на самолет Boeing 747 и второ място за радиоуправляем модел на самолет с вертикално излитане.

Една от трите големи награди на фестивала – посещение на световното изложение в Москва – HeliRussia през 2018 г. – също бе за русенския студент Сергий Решетинский – за неговия радиоуправляем модел на Boeing 747.

За първи път възпитаник на университета – Теодор Донев – бе поканен да участва и като член на журито на двата конкурса – за модел и за презентация.

През трите дни на фестивала над 2000 души са посетили изложението с модели на самолети, дронове, роботи и специализирана техника и над 40-те съпътстващи прояви.