Дипломант на Русенския университет спечели награда от фондация CLAAS

Дипломната работа на възпитаника на Русенския университет инж. Николай Атанасов впечатли международно жури в конкурса, обявен от фондацията на една от най-големите компании за производствто на селскостопанска техника КЛААС. Фондация КЛААС награждава изявени студенти от цял свят, които изучават науки в областта на земеделието и инженерството. В тазгодишното издание на конкурса инж. Атанасов спечели една от петте Първи интернационални студентски награди в раздела за бакалавърска инженерна дипломна работа.

На церемония в Германия инж. Николай Атанасов получи приза лично от г-н Хелмут Клаас (DHC на Русенския университет от 2006 г.) и беше поздравен от ръководителя на фондацията г-жа Силвия Локс.

Дипломната му работа в областта на селскостопанското машиностроене, на тема „Прилагане на прецизно земеделие в растителните и животинските ферми” беше наградена със сертификат и финансова награда в размер на 2000 евро. Отличието има много голяма тежест по целия свят, а носителите на приза се реализират изключително успешно в сектора.

На тържеството бяха представени резюмета и постери на разработените отличени студентски трудове. Всеки от гостите на церемонията можеше да задава въпроси по постерите, а авторите разясняваха детайли от своите дипломни проекти. Голямото отличие в първото издание на Интернационалната студентска награда беше за Philip Schierning – дипломант от университета в Kassel – Германия.

Източник: uni-ruse.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *